Fethiye'nin En Güzel Köyleri (Tam Liste)

Fethiye'nin En Güzel Köyleri (Tam Liste)

Fethiye, Ege Bölgesi'nin doğal güzelliklerine ev sahipliği yapan bir bölge olarak yılın her mevsimi pek çok ziyaretçiyi ağırlar. Bölge, sahil şeridinin yanı sıra iç kesimlerdeki köyleriyle de görülmesi gereken yerler arasında yer alır. Fethiye'nin köyleri; sunduğu manzaralar, geleneksel yaşam biçimleri ve tarihi ambiyansı ile hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başarır.

Ölüdeniz, Göcek ve Kayaköy gibi beldeler, Fethiye'nin favori yerleşim alanları arasındadır. Ölüdeniz, altın rengindeki kumsalları ve turkuaz denizi ile ünlüyken Göcek hem turizm hem de plajları ile ideal bir merkezdir. Kayaköy ise eski Rum beldesi olarak tarihi bir öneme sahip olup günümüzde terkedilmiş bir kasaba olarak ziyaretçilerine geçmişten izler sunar.

Fethiye’nin Kaç Tane Köyü Var?

İlçede 42 adet köy bulunur. Aşağıda, bu köylerin isimlerine yer verilmiştir:

Fethiye'nin Köylerinin Listesi

Alaçat

Arifler

Arpacık

Arsaköy

Boğaziçi

Bozyer

Çaltıözü

Çayan

Çaykenarı

Çenger

Çukurincir

Demirler

Dodurga

Eldirek

Esenköy

Gökben

Gökçeovacık

Gölbent

Hisarönü

İncirköy

İnlice

İzzettin

Kabaağaç

Karaağaç

Karaköy

Kargı

Kayaköy

Keçiler

Kızılbel

Korköy

Minare

Nif

Ovacık

Paşalı

Patlangıç

Söğütlü

Söğütlüdere

Uzunyurt

Yakabağ

Yakacık

Yanıklar

Yürek

Fethiye’nin En Güzel Köyleri Neresidir?

Fethiye’nin en güzel köyleri arasında ilk olarak Ölüdeniz yer alır. Altın kumlara sahip olan plajı ve masmavi denizi ile bilinen belde, her yıl pek çok gezginin ilgisini çeker. Ayrıca Ölüdeniz’in etrafında birçok doğal güzellik ve tarihi mekan da mevcuttur. 

Aşağıda Fethiye’nin en güzel köyleri listelenmiştir.

Kayaköy


Osmanlı dönemine ait bu eski Rum beldesi, 1923'teki nüfus mübadelesi sonrası terkedilmiştir ve günümüzde açık hava müzesi olarak ziyaretçilerin hizmetindedir. 


Kayaköy'de gezilecek yerler arasında büyük ve küçük kiliselerin yanı sıra on dört şapel bulunur. Ayrıca küçük kilisenin yanında çömlek atölyesi de mevcuttur. Küçük kiliseye giden yoldan Soğuk Su Koyu'na ulaşmak mümkündür. Koya, yalnızca deniz yolu ya da yürüyüşle erişilebilir ve varış süresi yaklaşık 40 dakikadır.


“Fethiye Kayaköy arası kaç km?” sorusuna; 14 km’dir, şeklinde yanıt verilebilir. 

Saklıkent


Fethiye Saklıkent, Muğla iline bağlı olan ve kanyonu ile öne çıkan bir bölgedir. Saklıkent Kanyonu, yaklaşık 18 kilometre uzunluğunda ve 300 metredir. 


Kanyonun serin atmosferi, yaz aylarında ideal bir tatil rotası sunar. Ziyaretçiler, nehir kenarındaki yürüyüş parkurları sayesinde kanyonun doğal güzelliklerini yakından keşfedebilirler. Ayrıca kanyonun etrafında bulunan restoranlar ve kafeler, gezginler için bölgenin lezzetlerini keşfetme imkânı tanır.

Ölüdeniz

Ölüdeniz, Fethiye'nin küçük bir kasabasıdır. Şehir merkezine 13, Hisarönü'ne 4 ve ünlü Çalış Plajı'na ise 18 kilometre uzaklıktadır. 


Türkiye'nin ve Avrupa'nın en saygın tatil destinasyonlarından biri olarak bilinen Ölüdeniz, deniz kenarı boyunca konforlu otel ve pansiyonların yanı sıra kaliteli restoranlara da sahiptir. Ayrıca bölge, ünlü yamaç paraşütü noktası olan Babadağ’ın eteklerinde yer alır.

Göcek

Göcek, bozulmamış doğasıyla diğer tatil bölgelerinden ayrılan bir destinasyondur. Toros Dağları’nın Akdeniz ile buluştuğu bölgede çok sayıda koy yer alır. Bunun yanı sıra Göcek, doğal dalga kıranları sayesinde hem amatör hem de profesyonel yelkencilere çeşitli zorlukları aşma imkânı tanır. 

Doğal zenginliklere ev sahipliği yapan ada ve koyları, Göcek’i dünya çapında tanınan bir yer haline getirmiştir. Mavi yolculukların ilk durağı olarak bilinen bölge, tüm teknelere hizmet veren 6 adet marinaya da sahiptir. Uluslararası Dalaman Havalimanı'na yalnızca 22 kilometre mesafede bulunması, uçak yolculuğunu tercih edenler için önemli bir avantaj sağlar.

Çalış

Çalış; Dalaman Havaalanı'na 45, Fethiye merkezine 7 ve Ölüdeniz Plajı’na 25 km uzaklıkta bulunan turistik bölgelerden biridir. 4 km uzunluğundaki kumsalı ile her yıl pek çok ziyaretçiye ev sahipliği yapar. Plajın yanı başında yer alan yürüyüş yolu çeşitli restoranlar, publar, barlar ve otellerle çevrilidir. 

Çalış’ta minibüslerin yanı sıra ilçeye farklı bir güzergâhtan ulaşılmasına imkan tanıyan su taksileri de mevcuttur. Ayrıca plajın sonunda Kuş Cenneti olarak adlandırılan çeşitli kuş türlerinin yaşadığı küçük bir doğal park da bulunur.

Yanıklar

Yanıklar, ilçe merkezine 14-15 kilometre mesafededir. Göcek, İnlice ve Kargı Mahalleleri, beldenin çevresindeki yerleşim alanlarıdır. Bunun yanı sıra köyün denize kıyısı bulunmamakla birlikte bölgede ünlü olan 1 adet plaj mevcuttur. 

Doğa ile deniz tatilini harmanlamak isteyen ziyaretçilere hitap eden Yanıklar, toplu taşıma seçeneklerinin sınırlı olduğu bir yerleşim yeridir. Ancak beldeye giden yolların bakımlı olması motosiklet, otomobil veya bisiklet gibi özel taşıma araçlarıyla ulaşımın kolaylıkla yapılabilmesine olanak tanır.

Faralya

Faralya; Fethiye merkezine 25, Dalaman Havalimanı’na 70 ve Ölüdeniz’e ise 10 km uzaklıktadır. 350 metre yüksekliğe ulaşan ve sarp kayalık duvarlarla çevrili olan bir vadi içinde yer alır.

Vadi, bünyesinde barındırdığı 80’den fazla kelebek türüyle her yıl pek çok gezgini ağırlar. Bunun yanı sıra vadide 9 ay boyunca gözlemlenebilen 30 farklı gündüz kelebeği türü ve 40 çeşit gece kelebeği de mevcuttur.

Kabak

Kabak Koyu, Faralya’nın sınırları içerisinde yer alır. Türkiye'nin dört bir yanından ulaşım sağlanabilen alan, Fethiye şehir merkezine 33, Ölüdeniz'e 17 ve Kelebekler Vadisi'ne ise 4 kilometre uzaklıktadır. 


Koy, doğal hayatın korunması amacıyla büyük oteller yerine bungalov tarzı ağaç evler ve kamp alanlarıyla hizmet verir. Ayrıca üç tarafı sık ormanlarla çevrilidir ve yaklaşık 200 metre genişliğinde bir plaja sahiptir.

Üzümlü

Üzümlü, Fethiye merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıktadır. Belde, her yıl Nisan ayında gerçekleştirilen Kuzugöbeği Mantar Festivali ile tanınır. Ayrıca Fethiye’nin yerlileri, yaz aylarında serinlemek amacıyla da bu köyü tercih eder.

Neden Bizden Rezervasyon Yapmalısınız?